Topmenu

Dirigent

Pierre Volders, dirigent

Pierre Volders, dirigent

Pierre Volders werd geboren te Breda op 2 mei 1972. Op zesjarige leeftijd werd hij lid van de plaatselijke muziekvereniging St. Joris te Dorst waar hij zijn eerste muzieklessen op euphonium kreeg van Michael Woldinga. Zes jaar later stapte hij over op trombone.

Na de middelbare school werd hij aangenomen op het Rotterdams Conservatorium. Hij studeerde trombone bij George Wiegel en volgde masterclasses bij Michel Becquet, Victor Sumerkin, Bart van Lier en Philip Jones. In 1998 studeerde hij cum laude af voor het hoofdvak trombone.

Sinds 1997 bekleedt Pierre – na een succesvolle periode bij het Nederlandse Ballet Orkest – de positie van solotrombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hiernaast speelt hij bij het Nieuw Trombone Collectief waarvan hij ook een van de oprichters is. Op projectbasis speelt hij daarnaast nog bij het Rotterdam Philharmonic Brass Ensemble en in het World Orchestra for Peace.

Na zijn studie werd Pierre benoemd tot hoofdvakdocent trombone aan het Conservatorium van Rotterdam. In het najaar van 2011 maakte hij de overstap naar het Conservatorium van Amsterdam, waar hij sindsdien hoofdvakdocent trombone en vakgroep vertegenwoordiger is.

Op het Rotterdams Conservatorium studeerde Pierre directie bij Arie van Beek, Jaap Koops en Jos van de Sijde. In 1999 behaalde hij zijn master diploma i.s.m. de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Als dirigent is Pierre momenteel werkzaam bij muziekvereniging Amicitia in zijn woonplaats Landsmeer en sinds juni 2009 is hij dirigent van Amsterdam Brass.

 

Powered by WordPress. Designed by WooThemes