Topmenu

Agenda

zondag 12 maart 2017
 • Amsterdam Brass' Friends - met het NAKK

  Wanneer:

  zondag 12 maart 2017 - 14:30

  Waar:

  Het Zonnehuis, Zonneplein 30, 1033 EK Amsterdam, Nederland

  Meer informatie:

  Amsterdam Brass presenteert: Brass Friends met speciale gast: het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK), http://www.nakk.nl

  Voor meer informatie over dit concert, zie: ...

  Locatie: Het Zonnehuis, Zonneplein 29, 1033 EJ Amsterdam (Tuindorp-Oostzaan)

  Aanvang: 14.30u

  Kaarten: Kosten 15 euro, te bestellen via: penningmeester@amsterdambrass.nl

  Amsterdam Brass zal in directe afwisseling met het NAKK een divers programma brengen. De band speelt onder meer 'Music of the Spheres' van Philip Sparke en het NAKK speelt delen uit haar programma 'Ode aan Amsterdam'.

  Over het NAKK:
  Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet bestaat uit de vier veelzijdige klarinettisten Sergio, Bart, Tom en Jesse.

  De vier heren zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen samen tot het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, kortweg het NAKK maakt. Het kwartet is al zes jaar een veel gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia.

  Het NAKK werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs en staat in 2016 in de serie Tracks van het Koninklijk Concertgebouw. Daarnaast was het ensemble verantwoordelijk voor de totstandkoming en de organisatie van het succesvolle Nederlands Klarinetfestival in het Muziekgebouw aan ‘t IJ en het Bimhuis. Een festival waar de klarinet in al zijn hoedanigheden, voor alle leeftijden en in alle mogelijke muziekstijlen te zien en te horen was. Allemaal pijlers van het NAKK.

  Ook internationaal is het NAKK actief. Het ensemble maakte tournees naar landen met een bijzondere muziekcultuur, zoals Bulgarije en Portugal. De opgesnoven invloeden zijn terug te horen in de diverse gevarieerde programma’s. Muziek bij iedereen brengen is hetgeen waarin het NAKK het sterkst is: zo verraste het ensemble nietsvermoedende passagiers van de Amsterdamse tram 3 en konden lange rijen automobilisten genieten van een kort file-concert voor de open brug op de A1 bij Muiderberg.

  Het NAKK is altijd op zoek naar muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen. Met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek en spontaniteit op het podium weet het ensemble al snel de harten van het publiek te veroveren!

   

Powered by WordPress. Designed by WooThemes