Topmenu

Voorjaarsconcert “Brass Friends”

Brass friends

Op 21 Februari as. zal Amsterdam Brass een compleet eigen programma verzorgen met als speciale gast Christian Grässlin

Christian Grässlin(25-05-1993), geboren in zuid-Duitsland, heeft ondanks zijn jonge leeftijd als muzikant al heel wat van de wereld gezien. Op 12 jarige leeftijd maakte hij zijn eerste tournee naar Wales, daarna Portugal, Oekraïne, USA, Singapore, Brazilië en Japan.

Hij studeerde aan de “Freiburger-Akademie talent klas” en aan het Conservatorium van Freiburg bij Anthony Plog, klassiek trompet. Speelde in diverse orkesten, waaronder het Landesjugendorchester Baden-Württemberg en de jeugd Philharmonie Ost-Württemberg en droomde altijd van een baan als klassiek orkest trompettist.
Na deelname aan een workshop van “Mnozil Brass” en in het bijzonder zijn ontmoeting met Thomas Gansch(Mnozil Brass), merkte hij dat Jazz hem veel meer plezier bracht en op een andere manier op een podium muziek kon maken. Sinds 2013 studeert hij Jazz trompet aan het Jazzcampus in Basel, waar hij in de zomer van 2016 zal afstuderen.

Waar de meeste mensen hem van kennen is van YouTube. Hij heeft zich ontwikkelt als een ware koperblaas Youtube artiest door veelvuldig “homevideos” te maken in de meest uiteinlopende leuke, muzikale en grappige combinaties. Op trompet, bugel, piccolo trompet, tuba, bariton, piano, saxofoon of trombone. Je kan het zo gek niet bedenken. Zijn videos hebben inmiddels meer dan 2,3 miljoen mensen bereikt. Voor 2016 staat ook zijn eerste CD gepland wat ongetwijfeld een bijzondere muzikale mix zal worden.

Kaarten bestel je hier

 

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes